onsdag 15 april 2009

Om feriepraktik

På oppositionskansliet har man uppmärksammat att Arbetsförmedlingen Rehab inte längre medverkar till att finna sommarjobb som är anpassade för ungdomar i gymnasiesärskolan. Hur kan man bara sluta med det? John skickade över dels en interpellation där Lena Baastad frågar vem som nu ska göra det, dels ett pressmeddelande i frågan. Jag hoppas att detta kommer att uppmärksammas ordentligt i pressen och det gäller ju inte enbart elever i gymnasiesärskolan utan också i RGD och RGH och ungdomar som är rullstolsburna, ungdomar med nedsatt syn och ungdomar med alla andra funktionsnedsättningar som gör att de behöver särskilt anpassade jobb.
Jobbfrågan för personer med funktionsnedsättning är överhuvudtaget en ödesfråga i vår handikappolitik. Möjlighet att leva som andra förutsätter tillgång till arbetsmarknaden enligt vars och ens förutsättningar. Att ha en uppgift och arbetskamrater, att ha en inkomst och att betala skatt.
I nästa vecka anordnar Programnämnden föreläsningar på temat "hur får personer med funktionsnedsättning en chans på arbetsmarknaden". Jag ska sitta på första bänk!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar