tisdag 3 mars 2009

Motioner


Det är kul att skriva motioner - och ett sätt att göra sig hörd.
Jag har just skrivit protokollet från s-föreningens årsmöte och noga protokollfört att vi förra året lämnade in sju motioner till Örebro Arbetarekommun. Alla blev, på olika sätt, välvilligt behandlade av representantskapet - inte minst den som Klas skrev att det behövdes toaletter för dem som vandrar i vid Rynningeviken. Beskedet blev: toaletterna är redan på plats!
Nu har vi just lämnat in en motion, som vi hoppas ska behandlas av partikongressen. Den gäller behovet av att se över regelverket och strama upp det för att förhindra att gode män och förvaltare agerar egennyttigt. Exempel är två fall från Dalarna där gode man resp förvaltare skrivit gåvobrev resp testamente till sina närståendes fördel. Så kan det ju inte få vara - har man fått en förvaltare eller god man måste man kunna lite på att den agerar som man själv skulle ha gjort - om man varit i sin krafts dagar.
Jag tror att jag faktiskt vill illustrera också det här inlägget med en bild från första maj 2008. Första maj ÄR verkligen en högtidsdag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar